TIP: Které magnetické stavebnice jsou kompatibilní?

Pokud máte doma magnetické stavebnice, tak jste možná zjistili, že kostek není nikdy dost. Protože čím více sad, tím větší a různorodější zábava. Je ale nutné kupovat stále stejnou značku magnetické stavebnice? Když budete mít různé sady magnetické stavebnice, můžete je navzájem kombinovat? Pasují na sebe jednotlivé díly?

V dnešní době existují různé sady a některé jsou jedinečné, že je vyrábí pouze jedna značka. Proto je zcela na místě otázka, jaké magnetické stavebnice jsou kompatibilní? My jsme se rozhodli udělat krátký přehled a doufáme, že vám pomůže v tom vybrat tu pravou sadu magnetické stavebnice pro děti.

Magnetické stavebnice Connetix Tiles pocházejí z Austrálie a jedná se o předního výrobce na trhu magnetických stavebnic. Kromě kvalitního zpracování se vyznačují také širokou nabídkou. Najdete zde základní sady s různým počtem dílů, rozšiřující sady v podobě netradičních tvarů (obdélníky, mnohoúhelníky aj.), magnetické stavebnice se základnami pro auta a nechybí ani magnetické kuličkodráhy. Connetix Tiles vyrábí sady v duhových a pastelových barvých.

Magnetické stavebnice Magna Tiles jsou na trhu delší čas a nabízí netradiční sady s magnetickými figurkami zvířátek. Nechybí ani magnetické stavebnice se speciálními kostkami pro stavbu domu a města. Za zmínku stojí také díly svítící ve tmě nebo nejnovější přírustek v podobě magnetické dráhy pro autíčka.

Nabídka magnetické stavebnice MiDeer je prozatím velmi malá – obsahuje pouze 3 různé sady. Dvě základní s počtem kusů 60 nebo 100 a kuličkodráhy. Protože je ale zpracování kvalitní a magnety poměrně silné, vydobyly si rychle své místo v nabídce magnetických stavebnic. 

Magnetické stavebnice Coblo se postupně dostávají na český trh a je to dobře. Překvapí vás síla magentu, která je velká, a to se dají stavět i náročnější stavby. Magnetické stavebnice Coblo se dělají v různých provedeních – kromě základních sad a kuličkodráh existují také rozšíření v podobě nových tvarů. Nebo sady s plastových boxech, které obsahují také kartičky s úkoly na stavění.

Magnetické stavebnice Maglox a Magbrix pocházejí od stejného vyrobce. Za zmínku stojí hladně magnetické stavebnice Magbrix, které umožňují propojení magnetické stavebnice a LEGA. V sadě totiž najdete speciální magnetické dlaždice, které na sobě mají unikátní úpravu, aby se na ně daly připevnit kostky LEGO i LEGO Duplo.

Magnetické stavebnice MNTL v Česku nejsou ještě tak rozšířené, ale ve světe už si svůj ohlas získaly. Za zmínku stojí hlavně magnetické dráhy se speciálními autíčky nebo sady magnetických figurek, které opět posunou hraní s magnetickou stavebnici výš.

Magnetické stavebnice Cleverclixx jsme do České republiky přivedli proto, že mají unikátní kuličkové dráhy se svítícimi kuličkami. Také mají jako jedni z mála pastelové zpracování magnetické dráhy s autíčky. Design i kvalita je velmi podobná magnetické stavebnice Coblo. 

Magnetické stavebnice Learn & Grow jsou další australskou značkou, která vyniká kvalitním zpracováním. Mezi největší trháky patří hlavně magnetické dlaždice v různých motivech, které jsou z pevnému materiálu a tak jsou velmi odolné. V nabídce jsou například dlaždice silnice, vlakových kolejí, pexesa nebo zámku. Kromě toho vyrábí Learn & Grow i různé další magnetické sady.

  • Picasso Tiles
  • Playmags
  • Colormag
TIP: Které magnetické stavebnice jsou kompatibilní?

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.