SROVNÁNÍ: Magnetická stavebnice Connetix – Magna Tiles – MiDeer

Jak vybrat magnetickou stavebnici? Která značka magnetické stavebnice je nejlepší a vyplatí se do ní investovat? Obecně mezi nejkvalitnější magnetické stavebnice patří sady od Connetix Tiles, Magna Tiles a MiDeer. Proč? Protože se vyznačují kvalitním zpracováním a silnými magnety. Právě to druhé je často problém u levnějších značek – magnety tolik nedrží a stavby díky tomu více padají, což může děti spíše demotivovat než aby jim to přinášelo radost z hraní. Je ale lepší magnetická stavebnice Connetix? Nebo spíše magnetické stavebnice Magna Tiles? A co MiDeer? Připravili jsme pro vás velké srovnání!

Magnetické stavebnice Connetix Tiles

  ►   jednoduchý design
  ►  díly jsou nýtované
  ►  duhové nebo pastelové barvy
  ►  velký výběr, sady různých velikostí
  ►  některé sety mají netradiční a originální tvary
  ►  kromě základní sad vyrábí také kuličkodráhy

Magnetické stavebnice Connetix pocházejí z Austrálie a jejich předností je kromě kvalitního zpracování a odolnosti proti poškrábání také široký výběr. Najdete zde sady se základními díly v různých velikostech (od 32 dílů až po 212), dále kuličkodráhy a pak sady se speciálními tvary, které jinde jen tak nenajdete (například obdélníky, pětiuhelníky a jiné). Dokoupit zvlášť můžete také podvozky na auta

Magnetické stavebnice Magna Tiles

  ►   výraznější design
  ►   díly jsou nýtované
  ►   hlavně duhové barvy
  ►   velký výběr, základní sady i rozšíření
  ►   originální zpracování, které jinde nenajdete
  ►   některé sady obsahují také zvířátka nebo dráhy pro magnetické stavebnice

Magnetické stavebnice Magna Tiles pocházejí z USA. Opět se jedná o kvalitní magnetické stavebnice, které jsou populární hlavně díky netradičnímu zpracování. Najdete zde sady s magnetickými zvířátky (např. zvířátka v lese, na farmě, zvířátka na safari, dinosauři aj.), magnetickou stavebnici s jeřábem nebo autíčka a autodráhy z magnetické stavebnice. 

Magnetické stavebnice MiDeer

  ►   jednoduchý design
  ►   díly nejsou nýtované
  ►   pouze duhové barvy
  ►   malý výběr
  ►   nižší pořizovací ceny
  ►   kromě základní sady vyrábí také kuličkodráhu

Magnetické stavebnice MiDeer  jsou na trhu nejkratší dobu. I tak se ale staly hitem, a to díky velmi silným magnetům a nižší ceně. V prodeji jsou nyní pouze 3 sady, a to menší a větší základní sada plus kuličkodráha. V základní sadě magnetická stavebnice 100 ks ale najdete i podvozky na autíčka. 

Magnetické stavebnice - srovnání

Rozdíl mezi magnetickými stavebnicemi je patrný už na první pohled díky různému designu. Zatímto magnetické stavebnice Connetix Tiles a magnetické stavebnice MiDeer mají na čtvercích velmi jemné rozdělení, magnetické stavebnice Magna Tiles ho mají výraznější. Magna Tiles také mívá na svých dílech logo.

Všechny tři značky mají stejně velké magnety. I jejich počet je shodný. Liší se ale jejich ukotvení. Zatímto magnetické stavebnice Connetix TilesMagna Tiles mají díly nýtované (v rohu vidíte kolečko-nýt) u magnetické stavebnice MiDeer tato funkce chybí. Nýtování je dobré pro bezpečnost, aby nemohl magnet vypadnou. U MiDeer zvolili jinou cestu ukotvení, takže magnety rovněž pevně drží, ale nejedná se o klasické nýty, které jdou vidět na první pohled.

Změna je dále u barvyMagnetické stavebnice MiDeer se vyrábějí v zářivých duhových barvách. Magnetické stavebnice Connetix mají variantu duhových barev i sady v pastelových odstínech, které jsou světlější a ne tak výrazné. Magnetické stavebnice Magna Tiles pak mají odstíny dle zvolené varianty. 

Která značka magnetické stavebnice je nejlepší?

Všechny tři uvedené značky magnetické stavebnice patří na trhu mezi nejkvalitnější a jsou mezi sebou kompatibilní. Rozdíly mezi nimi nejsou tak veliké. Neuděláte proto chybu s žádnou z nich.

Při výběru doporučujeme se ohlížet spíše na konkrétní sady a vaše preference – chcete jen základní díly? Nebo mají děti rády zvířátka? Máte kluka, který by využil i magnetickou dráhu? Líbí se vám jemné pastelové barvy? Nebo byste potřebovali doplnit vaši sbírku magnetické stavebnice o netradiční díly? Stačí si odpovědět na tyto otázky a hned bude jasnější, která varianta a značka magnetické stavebnice je pro vás nejvhodnější…

Pokud stále váháte, doporučujeme shlédnout video, kde jsou vidět rozdíly mezi jednotlivými magnetickými stavebnicemi zase trochu jinak.

SROVNÁNÍ: Magnetická stavebnice Connetix – Magna Tiles – MiDeer

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.