SROVNÁNÍ: Magnetické silnice Coblo a Learn & Grow

Udělat si z magnetické stavebnice silnici či město? Ano, jde to snadno. A to díky magnetickým dlaždicím s motivem silnice. U nás najdete hned dvě různé značky, které dlaždice vyrábějí. A často se ptáte, která je lepší? V čem se liší? Která varianta vám bude sedět? Tak si pojďme na všechny otázky postupně odpovědět.

Dlaždice jsou skvělým doplňkem pro magnetické stavebnice, protože nezaberou moc místa a přesto vám přidají spoustu nových možností, jak magnetickou stavebnici využít. Spojením magnetické stavebnice a dlaždice mohou vznikat závodní okruhy nebo netradiční města, takže se hodí pro kluky i holky.

Jak magnetické dlaždice fungují?

Dlaždice Coblo i Learn & Grow mají na vrchní části obrázky s motivem silnice a na spodní je speciální úprava s magnetickými částicemi, díky které tyto dlaždice hezky přilnou na díly z magnetické stavebnice. A pak drží tak, že můžete díly třeba obracet vzhůru nohama a dlaždice stejně nespadne.

Dlaždice samy o sobě nejsou magnetické, takže vám nebudou držet například na lednici. Ale na magnetické stavebnici drží perfektně.

Pro jaké značky magnetické stavebnice se hodí?

Magnetické dlaždice Coblo i Learn & Grow obsahují čtverce o velikosti 7,5 cm x 7,5 cm, a hodí se proto například k těmto značkám:

Srovnání magnetických silnic Coblo a Learn & Grow

Ale pojďme už k tomu hlavnímu. A to vymezení rozdílů, v čem se jednotlivé dlaždice liší. Pro větší přehlednost jsme se zaměřili na 4 hlavní kategorie.

 

1) Tloušťka a síla jednotlivých dlaždic

Tohoto rozdílů si všimnete na první pohled i hmat. Magnetické dlaždice Coblo jsou tenčí a ohebnější. Pokud je vezmete do ruky, snadno je ohnete. Jsou vytvořeny ve stylu magnetek na lednici (ale přímo na lednici nedrží, jen na magnetické stavebnici).

Magnetické dlaždice Learn & Grow jsou naopak hrubší a pevnější. Kromě magnetické části a svrchních obrázků mají uprostřed také předěly na zpevnění. V ruce je jen tak neohnete. Stále si drží tvar. 

2) Různorodost motivů na dlaždicích

Magnetické dlaždice Coblo mají celkem 8 různých motivů, které na čtvercích můžete najít. Kromě základních jako je rovná cesta či zatáčka obsahují také klasické i T-křižovatky, kruhové objezdy, přechody pro chodce, parkovací místa nebo prahy.

Silnice Learn & Grow se skládají celkem z 5 motivů – rovná silnice, zatáčky, klasické křižovatky, T-křižovatky a parkovací místa.

3) Matný / lesklý vzhled

Třetí oblastí, kde se dlaždice obou značek liší, je jejich vzhled. Magnetické silnice Coblo jsou lesklejší, kdežto dlaždice Learn & Grow jsou spíše matné.Tato vlastnost při běžné hraním možná úplně nehraje roli, ale pokud se podíváte na obě silnice blíže nebo z úhlu, rozdíly tam najdete.

4) Síla magnetů

Možná si říkáte, proč tuto vlastnost dáváme až na konec. Vždyť je nejdůležitější. A máte pravdu. Pokud je něco magnetické, síla magnetů hraje stěžejní roli (to je také často rozdíl mezi levnými a dražšími značkami magnetické stavebnice).

Pro dlaždice Coblo i Learn & Grow však platí, že jejich přilnavost je velmi podobná. Obě na magnetických dílech drží. Obě ale zároveň snadno odloupnete, jakmile je na magnetické stavebnici nechcete mít. V tomto směru tedy rozdíl moc nenajdete.

 

Jakou variantu zvolit?

Jak už vyplývá z textu výše, nelze přímo říct, která varianta je nejlepší. Magnetické dlaždice Coblo mají více obrázkových motivů. Magnetické dlažice Learn & Grow jsou zase mnohem pevnější. Záleží tedy hlavně na dítěti – ocení spíše různorodost dlaždic?  Nebo je vhodnější pevné zpracování, aby dlaždice jeho nápor vydržely?

Mohlo by vás zajímat

SROVNÁNÍ: Magnetické silnice Coblo a Learn & Grow

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.