HODINY z magnetické stavebnice

Naučit se poznávat hodiny může být někdy pořádný oříšek. Pokud to děti nebaví, můžete  zkusit poznávání formou hry. Lze využít třeba  magnetické stavebnice, ze kterých snadno postavíte hodiny a dítě pak posunuje ručičky podle toho, jaký čas má nastavit.

Postup

Vezměte 12 rovnoramenných trojúhelníků z magnetické stavebnice a postavte je do kolečka. Pomocí tekuté křídy napište dokola číslice 1-12 (tekutá křída jde snadno smazat a využijete ji také na tabuli nebo zdobení oken). Podé doprostřed umístěte ručičky rovněž z rovnoramenného trojúhelníku nebo z papíru.

Pak stačí diktovat nebo předložit dítěti na lístečku / magnetickém dílu čas a dítě se snaží sestavit ručičky tak, jak by správně měly být.

Pokud máte magnetickou stavebnici v jiných odstínech, vůbec nevadí. Na obrázku je použitá magnetická stavebnice Connetix Tiles (ale můžete vzít magnetické stavebnice i jiné značky – například Magna TilesCoblo, nebo MiDeer).

Mohlo by vás zajímat

 HODINY z magnetické stavebnice

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.