TESTUJEME: První koláž – Kočička a Medvídek (Djeco)

Chcete s dětmi tvořit, ale nemáte čas, chuť či prostor na vymýšlení a chystání tvořivých aktivit? Chcete s dětmi vyrobit originální a krásné obrázky, které se dají použít jako dárek pro babičku či dědečka?  A které budou tvořit v podstatě sami? S kreativní sadou První koláž od Djeco se vám to snadno podaří!

Kreativní sada pro děti od oblíbené francouzské značky Djeco je skvělá v tom, že obsahuje v balení veškeré pomůcky, které ke tvoření budete potřebovat. Vše je navíc připraveno a vymyšleno tak, aby aktivitu zvládly děti už od 3 let. A v podstatě bez pomocí rodičů. Přitom  výsledek vypadá skvěle!

Obsah balení

-  4 obrázky z pevného kartonu k dotvoření (medvídek, zajíc, kočka, myš)

-  4 sady s doplňky

-  oboustranný návod

-  lepidlo

Jak se sadou pracovat?

I když to může vypadat složitě, princip celé kreativní sady je jednoduchý:

1. Děti si vyberou, jaký obrázek by chtěly tvořit. Na výběr mají celkem 4 motivy – kočka, myš, zajíc a medvídek.

2. Jakmile mají vybráno,  nachystají modrouobálku, kde jsou uschovány drobné doplňky, se kterými budou obrázek tvořit. Každá obálka má na sobě nalepenou barevnou samolepku výsledného obrázku, díky které děti snadno vidí, jestli nachystali tu správnou sadu k tvoření. 

3. Podobně děti nachystají také archy s vylupujícími prvky. I zde díky obrázkům vidí, co si mají přichystat.

4. Jako poslední si připraví lepidlo, které je součástí balení, a také návod, aby věděly jak postupovat.

Veškeré prvky, které budou děti při tvoření používat, jsou už kompletně nachystané. Stačí otevřít obálku nebo vyloupnout prvky z předlohy a děti mohou tvořit. Nemusíte nic vystřihovat nebo shánět zvlášť. Díky tomu odpadá složité připravování, které mnohdy děti nudí. Navíc jsou děti schopné si vše potřebné nachystat samy.

Jde se tvořit!

Jakmile je vše nachystáno, mohou se děti pustit do tvoření. K tomu budou potřebovat návod, kde je pomocí jednoduchých obrázků ukázáno, co zrovna budou dolepovat a jak postupovat. Na okraji každé stránky je také přehledně znázorněno, se kterými doplňky budou děti v dané chvíli pracovat. Návod provede děti od počátku až do konce tvoření. Stačí tedy postupovat podle obrázků a výsledek roste před očima. 

Děti při tvoření pracují s různými materiály – kromě papíru také s látkou, plastovými knoflíky nebo třeba s lýkem. Vše se lepí pomocí přiloženého tyčinkového lepidla. 

Obrázky po nalepení poměrně dobře drží. Tím, že jsou z pevného kartonu, tak se dají snadno přidělat například na zeď jako dekorace nebo opřít na poličku. 

Shrnutí

Kreativní sada První koláž – Kočička a medvídek francouzské značky Djeco přináší trochu nevšední tvoření pro děti od 3 let. Jako rodič nejvíce oceňuji, že je celá sada koncipovaná tak, aby mohly děti tvořit bez velké asistence dospělých. Snadno si pomocí obrázků nachystají, co budou potřebovat. Vše najdou v krabičce, takže nemusím nic doma dohledávat. A postup je díky jednoduchým obrázkům jasný a zřetelný i pro děti samotné.

Děti navíc přichází do styku s různými materiály. Na obrázky totiž lepí i kousky látky nebo třeba knoflík. Výsledné koláže jsou pěkné a díky pevnému kartonu se dají upevnit třeba i na zeď jako dekorace.

Sama bych takové tvoření dětem pravděpodobně nenachystala, proto jsme rádi využili tuto kreativní sadu sadu. Obrázky jsme tvořili postupně, takže nám sada vydržela déle.

PRVNÍ KOLÁŽ – KOČIČKA A MEDVÍDEK

Výrobce: Djeco

Doporučený věk: od 3 let

Rozměry: 29,5 x 23 x 4 cm

Více informací
TESTUJEME: První koláž – Kočička a Medvídek (Djeco)

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.