KE STAŽENÍ: Oblékání z magnetické stavebnice

Magnetická stavebnice se dá využít na mnoho způsobů. A my pro vás dnes máme tip na jednu trochu netradiční aktivitu, a to na oblékání postaviček. Níže najdete předlohy zdarma ke stažení, kde děti najdou postavičky a obrysy různých tvarů, které pak doplňují a tím postavičky oblékají. Bude vám stačí magnetická stavebnice Connetix TilesCobloMagna TilesMiDeer nebo kterékoli další, které jsou s těmito kompatibilní (přehled najdete v našem starším článku zde).

Pokud zrovna nemáte po ruce tiskárnu nebo jste výtvarně nadaní, můžete hlavičky nakreslit sami a tvary pod ně naskládat a obkreslit. Princip je pak stejný – děti přikládají čtverce a trojůhelníky tak, jak je znázorněno na obrázku. Barvy volí dle vlastního uvážení, takže jednou může mít postavička zelené šaty, jindy červené triko a modrou sukni.

V sadě najdete předlohy, kde budete doplňovat čtverce či trojúhelníky na předem dané místa. Také zde ale najdete stránky, kde jsou znázorněny jen hlavy a děti mohou doplit dílky zcela podle své fantazie.

Mohlo by vás zajímat

KE STAŽENÍ: Oblékání z magnetické stavebnice

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.