TVOŘÍME: Šneci

Před nedávnem jsem dávali návod na vytvoření motýlka, což je jednoduchá tvořivá aktivita, která se snadn přizpůsobí věku dítěte. Můžete tvořit s ročním batoletem, stejně tak s předškolákem. Nyní přidáváme na podobném principu další zvířátko, které si můžete doma snadno vyrobit. A to šneka!

Co budete potřebovat?

►  papír A4 (tvrdý nebo kancelářský)

►  barevný papír A4

►  lepidlo

►  nůžky

►  pastelky, voskovky či vodovky s ohledem na věk dítěte (my jsme použili umyvatelné voskovky Jar Melo a na další pak Djeco pěnové barvy s aplikátorem)

TVOŘÍME: Šneci

Postup tvoření

1. Nakreslete a vystřihněte části šneka

Na bílý papír nakreslete a vystřihnete kulatý tvar (můžete například obkreslit talíř). Podé dokreslete nohu šneka z barevného papíru. Ze zbytků můžete vytvořit tykadla.

 

2. Pomalujte ulitu

Mladší děti mohou jen vymalovat, starší mohou kreslit konkrétní tvary či zdobení. Pro menší děti můžete použít například prstové barvy nebo pěnové barvy s aplikátorem, pomocí kterých mohou vytvořit snadno puntíky či různé čáry. S roční Natálkou se nám osvědčily také umyvatelné voskovky, které se malým dětem dobře drží a kreslí sytými barvami, aniž by se muselo tlačit. 

3. Dolepte šnekovi nohu a tykadla

Potřete lepidlem spodní část šnečí ulity a přilepte k ní nohu šneka. Na hlavu můžete připevnit tykadla a dokreslit oči a ústa.

Dopručené produkty

TVOŘÍME: Šneci

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.