Třídění barev s magnetickou stavebnicí

Magnetická stavebnice není jen na hraní, ale je také skvělým prostředkem pro učení. Snadno můžete trénovat například poznávání barev. A nepotřebujete nic speciálního! Stačí magnetická stavebnice a to, co najdete běžně doma…

Co budete potřebovat

  • Magnetická stavebnice
  • cokoli co najdete na třídění (barevné gumičky, pastelky, kuličky, kostky z lega, barevné papírky nebo další díly z magnetické stavebnice)

Jak třídit barvy s magnetickou stavebnicí

Postavte boxy z magnetické stavebnice podle jednotlivých barev a před ně dítěti položte materiál na třídění. Pokud nemáte po ruce nic ze stejných barev, můžete na třídění využít přebytečné kusy magnetické stavebnice (např. trojúhelníky).

 

MAMITO TIP!

Větším dětem můžete třídění ztížit tím, že budou dávat do boxů předměty například dětskou pinzetou (stačí vytvořit kuličky z papíru, pokud nemáte vhodné komponenty).

Videonávod

Mohlo by vás zajímat

Třídění barev s magnetickou stavebnicí

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.