Stavění z magnetické stavebnice: VELIKONOCE

Velikonoce jsou za dveřmi, a tak přinášíme inspiraci na tvoření s magnetickou stavebnicí s velikonočními motivy. Udělejte si barevná vajíčka, zajíce nebo třeba roztomilé kuřátko. Stavět z magnetické stavebnice můžete 2D i 3D díla. Pokud máte jiný odstín magnetické stavebnice, nic se neděje. Můžete směle využít i jiné barvy.

Co budete potřebovat

Velikonoční vajíčko 2x jinak

magnetické stavebnice můžete stavět díla na podložku, na magnetickou tabuli, ale i trojrozměrná. Vajíčko je jednoduchý motiv, který hravě zvládnou i menší děti. A nemusíte mít ani velkou sadu magnetické stavebnice. Hlavně pokud budete stavět na zem či tabuli.

Vícerozměrné stavby jsou náročnější, protože je třeba si počínat opatrně, aby se dílo nerozbořilo. V případě vajíčka to ale není nic náročného, což uvidíte i na našem video návodu.

Velikonoční zajíček

Také velikonočního zajíčka můžete vytvořit ve dvou provedeních. 

Velikonoční zajíček z magnetické stavebnice je už trochu těžší stavba, kde si budete muset dávat pozor na stabilitu výtvoru. Podrobnosti opět ve video návodu.

Kuřátko

Kromě zajíčka můžete snadno vytvořit i veselé barevné kuřátko.

Videonávod

Kuřátko 2

A ještě jedno kuřátko, které můžete dozdobit i očima (my použili obyčejný zmuchlaný papír).

Mohlo by vás zajímat

Stavění z magnetické stavebnice: VELIKONOCE

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.