Nejlepší doplňky pro magnetické stavebnice

Chcete vylepšit zážitek z magnetické stavebnice? Hledáte něco, čím byste hraní ozvláštnili? Pro magnetické stavebnice existuje spoustu doplňků, díky kterým můžete znásobit radost i využití magnetických dílů. A my se nyní podíváme, které doplňky pro magnetické stavebnice jsou nejoblíbenější.

Podvozky pro auta

Základny pro auta bývají součástí největších sad magnetické stavebnice. Dají se ale pořídit i zvlášt. A rozhodně stojí za to. Snadno na ně napojíte magnetické díly různých značek nebo je využijete i na samotné hraní.

Využití: stavba aut, autobusů, kamionů, popelářského vozu, vlečky pro zvířata, autíčka pro postavičky 

Dlaždice pro magnetické stavebnice

Z magnetické stavebnice můžete snadno udělat silnici, hrad nebo třeba učící pomůcku. Mohou za to magnetické dlaždice, které na magnetické stavebnice snadno přilnou. Vyrábí se v různých designech - silnice, hrad, písmena, čísla, zvířátka aj.

Využití: stavění silnic, měst a závodních okruhů, stavba hradu, učení číslic a písmen, hraní pexesa, ozvláštnění staveb

Magnetické díly pro lego

Máte doma Lego nebo Lego duplo? Pak by se vám mohla hodit speciální magnetická stavebnice Magbrix, na kterou můžete přidělat i kostky z lega nebo dupla. Zároveň je kompatibilní s většinou značek magnetických stavebnic.

Využití: stavby využívající magnetickou stavebnici a Lego, netradiční budovy a dráhy, originální obrázky

Fixy - Tukutá křída

Fixy v podobě tekuté křídy jsou skvělé na popisování a pokreslování magnetické stavebnice. Jejich výhoda je, že jdou na magnetické stavebnici hezky vidět a hlavně je snadno setřete, aniž by byly díly poničené. 

Využití: psaní písmen, psaní číslic, psaní slov, kreslení

Kovové žetony

Tickit kovové žetony se používají na senzorické hraní. Ale využijete je i u magnetické stavebnice. Díky kovovému okraji snadno přilnou na magnetické dílky. A je jedno, jakou značku magnetické stavebnice mají.

Využití: zkrášlení staveb, použití při tvorbě zvířátek např. místo očí, tvorba her s magnetickou stavebnicí

Magnetické zvířátka

Magnetické zvířátka jsou populární zejména u malých stavitelů. Ale potěší i starší. Zvířátka mají magnetické díly, díky čemuž hezky drží na magnetické stavebnice. Vybírat můžete z různých tématických sad - zvířátka z lesa, farmy, džungle nebo třeba dinosauři.

Využití: stavění domečků pro zvířátka, stavění zoologické zahrady, samostatné hraní se zvířátky

Magnetické dráhy

Magnetické dráhy mají speciálně upravené díly, aby po nich mohlo jezdit samostatně autíčko. Stačí postavit dráhu, zapnout autíčko a jede se! Z kopce, do kopce nebo třeba po rovině okolo magnetických domečků.

Využití: stavění dráh, závodní okruhy, tvorba vlastní města, sledování jezdícího autíčka

Nano brouk

Nano brouci jsou jedním z nejpoužívanějších doplňku pro magnetické stavebnice. Jedná se o malé broučky, kteří se po zapnutí sami pohybují. Můžete jim postavit ohrádku, ale také jsou skvělí pro magnetické kuličkodráhy, kde se mohou vesele prohánět v tunelech

Využití: běhání v kuličkové dráze, stavění domečků a dráh pro brouky

Magnetické figurky

Magnetické figurky mají v nohách zabudované magnety, díky čemuž mohou držet na magnetické stavebnici. Figurky mohou hýbat rukama i nohama.

Využití: ozvláštnění staveb, stavění domečků a měst

Ligh panel

Light panel díky svému světlu magnetické stavebnice rozzáří a můžete tak zkoumat barvy i působení světla. A to nejen u položených dílků, ale také u různých staveb.

Využití: prosvětlení staveb, zkoumání barev, objevování barevných odstínů