TVOŘÍME: Motýlci

Tato tvořivá aktivita je vhodná pro nejmenší děti od 1 roku, stejně tak pro školáky. Je tedy ideální, pokud máte více děti různého věku. Ale využijete ji i tehdy, pokud máte dítě jediné. Tvoření motýlků je jednoduché, nepotřebujete žádné speciální pomůcky a výsledek děti určitě potěší. Protože si vyrobí zvířátko dle vlastní fantazie…

Co budete potřebovat?

- papír A4 (tvrdý nebo kancelářský)
- špachtle (lze nahradit kouskem papíru)
- chlupaté drátk (lze nahradit kouskem papíru)
- lepidlo
- nůžky
- pastelky, voskovky či vodovky s ohledem na věk dítěte (my jsme použili Djeco pěnové barvy s aplikátorem a na dalšího motýlka umyvatelné voskovky Jar Melo)

TVOŘÍME: Motýlci

Postup tvoření

1. Nakreslete na papír obrys motýla
Nejjednodušší je způsob, kdy přehnete papír po kratší straně a u hřbetu nakreslíte dva obloučky. Papír nechte přeložený a obloučky obstřihněte. Poté stačí papír rozložit a získáte souměrného motýla – podrobně ve videu níže. Můžete ale nakreslit motýlkla přímo, pokud si troufáte.

TVOŘÍME: Motýlci

2. Pomalujte motýla dle vlastní fantazie
Pro menší děti můžete použít například prstové barvy nebo pěnové barvy s aplikátorem, pomocí kterých mohou vytvořit snadno puntíky či různé čáry. S roční Natálkou se nám osvědčily také umyvatelné voskovky, které se malým dětem dobře drží a kreslí sytými barvami, aniž by se muselo tlačit. 

TVOŘÍME: Motýlci

3. Přilepte tělo a tykadla
Na tělo můžete použít špachli, ale pokud nemáte, dobře poslouží i papír, který můžete obstřihnout do podobného tvaru jako špacthle. Pak stačí nalepit doprostřed motýla a můžete domalovat také oči či ústa. Na tykadla můžete použít rovněž papír nebo chlupaté drátky.

TVOŘÍME: Motýlci
 

MAMITO TIP!

Motýlky můžete namalovat z obou stran a poté pomocí šňůrky u hlavičky zavěsit do prostoru (například pod světlo). Motýlci se budou pohybovat a zkrášlí tak celý prostor.

Návod najdete také v našem krátkém videu!

TVOŘÍME: Motýlci

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.