TESTUJEME: Batanimo – karetní hra (Djeco)

Karetní přebíjená je na světe už mnoho let a nejedná se tedy o žádnou novinku. Hráči proti sobě dávají karty a vyhrává ten, kdo položí kartu s nejvyšší hodnoutou. Možná si tuto hru mnozí budete pamatovat i ze svého dětství.

Ale věděli jste, že existuje také varianta pro malé děti? Princip je stejný, ale zpracování mnohem jednodušší, aby hru zvádly děti už od 3 let. Hra je rychlá, svižná a hodí se pro kluky i holky. 

Jak hra vypadá?

V balení najdete celkem 36 kartiček s obrázky zvířat. Zvířata jsou různá – domácí, světová, suchozemská i vodní.

Zvířátka mají různou velikost, která je zřetelně barevně vyznačena.

Karty jsou pevnější, čtvercového formátu a trochu větší, aby se dětem dobře držely.

Karty jsou uchované v praktické krabičce z pevného kartonu a dostávají se ven pomocí vysunutí. Kromě herních karet najdete v balení také karty s návod v různých jazycích.

Pravidla hry BATANIMO

1. Zamíchejte všechny karty a rozdělte je rovnoměrně mezi hráče.

2. Každý hráč si srovná balíček karet před sebe obrázkem zvířátek dolů, aby je soupeři oni on sám neviděli.

3. Ve stejnou chvíli otočí všichni hráči svou vrchní kartičku obrázkem zvířátka nahoru. Ten, kdo má nejvyšší zvířátko, získává kartu ostatních hráčů. Pokud by někteří hráči měli zvířátko stejné velikosti, vyloží každý z nich ještě jednu kartu, dokud nebude známo, kdo má vyšší zvířátko.

4. Vyhrává ten, kdo získá od hráčů všechny karty.

Další využití hry BATANIMO

Vzhledem k tomu, že karetní hra Batanimo obsahuje spoustu obrázků, navíc v pěkných ilustracích podobných realitě, lze hru využít také při učení zvířat. Jaké zvířátko je na obrázku? Jak vypadá? Čím je charakteristické? To zvládnout hravě popsat i děti mladší 3 let.

Můžete také seřazovat zvířátka dle velikosti, díky čemuž děti zjišťují, jak se různé druhy od sebe liší i které jsou si naopak z hlediska velikosti podobné.

BATANIMO

Výrobce Djeco
Doporučený věk 3+
Počet hráčů 2-4
Hrací doba 10 minut
Prozkoumat!
TESTUJEME: Batanimo – karetní hra (Djeco)
TESTUJEME: Batanimo – karetní hra (Djeco)

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.