Aktivity pro děti na dlouhé zimní večery

Zimní večery mohou být dlouhé. Je brzo tma, nedá se trávit tolik času venku a zabavit děti může být občas hodně náročné. Přinášíme proto několik tipů na aktivity, které se hodí do tmy. Takže ideální nejen na zimu…

Svítí magnetická kuličkodráha

Magnetické kuličkodráhy nejsou ničím novým. Ale věděli jste, že existuje i svítící varianta? Najdete v ní kromě prvků dráhy také svítící barevné kuličky. Čím rychleji se pohybují, tím více svítí. 

► Skvělá světelná show pro malé i velké

►  K dostání je magnetická kuličkodráha se svítícimi kuličkami i samotné kuličky

 

Magnetické dráhy obsahují autíčka, která samy jezdí a navíc i svítí. Můžete tak postavit svůj okruh nebo městečko, zapnout autíčka, zhasnout a sledovat, jak jezdí.

► Magnetické dráhy jsou kompatibilní s dalšími magnetickými stavebnicemi (např. Connetix, Magna TIles, Coblo aj.), takže můžete postavit velké stavby

►  Autíčka jsou součástí balení, ale můžete dokoupit i další

 

Jednou z nejjednodušších aktivit, kterou zvládnou i menší děti, je multifunkční dětská svítilna od MiDeer. Obsahuje projektor noční oblohy, noční světlo, svítilnu a hlavně promítačku pohádek.A to vše v jednom přístroji.

  ►    V sadě najdete celkem 12 pohádek

  ►    Součástí je brožurka s českými/slovenskými texty

  ►    Svítilna má automatický časovač na vypnutí

Levnější variantou na promítání barevných pohádek je promítací baterka. Do té se také dávají kotoučky, stejně jako do výše uvedené svítilny. Ale nemá už žádné další speciální funkce. Na druhou stranu je oproti svítilně mnohem menší a nezabere tolik místa.

  ►    Je menší, skladnější a drží se v ruce, což ale zvládnou i mladší děti

  ►    Součástí jsou 4 kotoučky s pohádkami, další se dokupují zvlášť

Zajímavou aktivitou jsou stínové pohádky, díky kterým mohou děti prozkoumat klasické české pohádky netradičním způsobem. Kartičky jsou vyrobeny ze dřeva a stačí, když na ně posvítíte baterkou mobilem. Kromě výřezů, která se objeví na stěně, můžete přečíst text pohádky, který se nachází na kartičce pod obrázekm.

  ►    Každá pohádka obsahuje 8 kartiček

  ►    Dodáváno v praktické malé krabičce

  ►    Dřevěné zpracování, česká výroba

  ►    Vybírat můžete z více druhů: O Budulínkovi, O Červené Karkulce, O veliké řepě, O neposlušných kůzlátkách, O kohoutkovi a slepičce, O třech prasátkách, O pernikové chaloupce, O koblížkovi

Stínové divadlo

Pohádky nemusíte jen pasivně číst, ale můžete si je také pomocí stínů zahrát. Vyrobit si můžete vlastní postavičky, ale pokud se na to necítíte, dají se koupit i již vytvořené sady.

  ►    Každá sada obsahuje několik postaviček, které jsou už umístněné na špejlích

  ►    Hra rozvíjí dětskou kreativitu a vyjádřování

  ►    Aktuálně k dostání je pohádka Mořská víla a Červená Karkulka

Svítící nálepky na zeď

A co takhle dozdobit pokojíček pomocí svítících nálepek? Nálepky jsou vhodné na zeď, ale také na nábytek. Můžete si doma udělat vlastní vesmírnou oblohu plnou planet a mimozemšťanů. Nebo vytvořit podmořský svět.

Netradiční zábavu nabízí dřevěné kostky se světelnými efekty. Na první pohled vypadají, že na nich není nic speciálního. Ale jakmile se setmí,  uvidíte krásné obrázky, které svítí. Přes den mohou děti stavět, večer pak obdivovat své výtvory.

Aktivity pro děti na dlouhé zimní večery

Autor článku: Klára

Maminka dvou dětí, která se několik let věnuje testování kvalitních a netradičních hraček v rámci blogu Mámin koutek. Je také tvůrkyni e-shopu Mamito.cz. Ráda vymýšlí aktivity pro děti, tvoří inspirativní články a videa a s láskou pečuje o chod e-shopu.